ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΦ. ΑΞΚΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΣΑΝ ΣΕ ΝΕΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΧΑΡ.ΤΡΙΚΟΥΠΗ 5 ΑΘΗΝΑ ΣΤΟΝ 4ο ΟΡΟΦΟ, ΓΡΑΦΕΙΟ Νο 7
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Παρακαλούνται τα μέλη του Συνδέσμου Εφ. Αξ/κων Αθηνών να τημίσουν με την παουσία τους την εκδήλωση Ανωτάτης Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εφ. Αξ/κων (Α.Π.Ο.Ε.Α.) σε συνεργασία με τους Συνδέσμους Αθηνών, Πειραιώς, Ανατολικής και Δυτικής Αττικής την Τρίτη 29 Μαίου 2018 και ώρα 19:00, ημέρα επετείου της Αλώσεως της Κωνσταντινούπολης, στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών.

Ομιλητής θα είναι ο πρώην πρόεδρος της Α.Π.Ο.Ε.Α. Ομοτ. Καθηγητής του Παν/μίου Αθηνών κ. Γρηγ. Κωστάρας με θέμα: << Το Μήμημα της Αλώσεως: Μνήμη ή Λήθη της Ιστορίας Σήμερα;>>

Μετά την ομιλία θα ακολουθήσει απονομή τιμητικών διακρίσεων και μετά το πέρας της εκδήλωσης θα παρατεθεί μικρά δεξίωσης.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Α.Π.Ο.Ε.Α.

Καλώς ήλθατε στον επίσημο δικτυακό τόπο του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Αθηνών. Η "φωνή" και το σπινθηροβόλο πνεύμα των Εφέδρων Αξιωματικών της σύγχρονης Ελλάδας δεν θα μπορούσαν να λείψουν από την παγκόσμια κοινότητα του Διαδικτύου.

Εκμεταλλευόμενοι τα μέσα που μας παρέχει η σύγχρονη τεχνολογία,επιδιώκουμε να προσεγγίσουμε όλους τους συναδέλφους προκειμένου να ενδυναμώσουμε τις σχέσεις μεταξύ των Εφέδρων Αξιωματικών και των επισήμων οργάνων τους.

Οραμα και σκοπός μας είναι να διατηρηθεί αρραγής και διαχρονική η ενότητα αλλά και το πνεύμα αλληλεγγύης που χαρακτηρίζει όλους εμάς που προσφέραμε, προσφέρουμε και θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε στην Πατρίδα τον καλλίτερό μας εαυτό.

Ευχαριστούμε λοιπόν όλους εσάς που μας χαρίζετε λίγο από τον χρόνο σας και σας καλούμε να συμμετέχετε στις προσπάθειές μας και να μοιραστείτε τα οράματα και τους σκοπούς μας!

 

Ο ΘΕΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΦΕΔΡΟΥ

Δόκιμος Έφεδρος Ανθυπολοχαγός: o βαθμός του Δ.Ε.Α. υφίσταται από τον 19ο αιώνα και προέρχεται από το δοκώ ( νομίζω, πιστεύω ), το οποίο αρχικά σήμαινε αποδεκτός ύστερα από δοκιμασία. Οι Δ.Ε.Α. υπηρετούν πλήρη θητεία και 1 μήνα πριν απολυθούν ονομάζονται Ανθυπολοχαγοί. Στην Εφεδρεία, μπορούν να προαχθούν μέχρι και το βαθμό του Λοχαγού.

Ο ΔΕΑ, αν και Ανθυπασπιστής όσον αφορά την κατηγοριοποίηση, τοποθετείται στη δύναμη των Αξκών. Τα διακριτικά του βαθμού του πάντοτε δεικνύουν το Όπλο / Σώμα στο οποίο ανήκει.

Για να φθάσει κάποιος να γίνει ΔΕΑ, πρέπει να περάσει πρώτα από την εκπαίδευση που προβλέπεται στη Σχολή Αξιωματικών του Όπλου ή Σώματος που ανήκει. Στο διάστημα της εκπαίδευσής του είναι υποψήφιος Εφ. Αξιωματικός , άλφα (Α) την πρώτη περίοδο και βήτα (Β) την τελευταία. Η εκπαίδευση είναι σκληρή και απολύτως στρατιωτική. Υποβιβάζεται σε Λοχία, σε περίπτωση που αδυνατεί να ανταποκριθεί στα καθήκοντα του Αξκού.

Με την αποφοίτησή τους από τη σχολή, οι σπουδαστές ονομάζονται Δόκιμοι Έφεδροι Αξιωματικοί και συνεχίζουν την εκπαίδευσή τους στις Σχολές εφαρμογής των Όπλων και Σωμάτων στα οποία εντάχθηκαν, όπου και αποκτούν εξειδικευμένες γνώσεις για το έργο το οποίο θα κληθούν να εκτελέσουν.