ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟΝ ΙΣΤΟΧΩΡΟ ΜΑΣ!!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΑΛΛΑΓΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΩΝ ΕΦΕΔΡΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ (ΦΕΚ 1415/Β/19/05/2016)

Όλοι οι λεφεδροι Αξιωματικοί, και των τριών όπλων, που είναι εγγεγραμμένοι σε Συνδέσμους αλλά και όσοι εγγράφονται ως ΝΕΑ μέλη, θα πρέπει να εφοδιαστούν με τον ΝΕΟ τύπο ταυτότητος, προσκομίζοντες στον Σύνδεσμο τα κάτωθι δικαιολογητικά:

1. Πρόσφατο Πιστοποιητικό Τύπου Α του αρμοδίου Στρατολογικού Γραφείου.

2. Δύο (2) πρόσφατες έγχρωμες φωτογραφίες διαστάσεων 3Χ3.

3. Επιστροφή της εις χέίρας τους παλαιά ταυτότητα Εφέδρου Αξιωματικού.

4. Αίτηση (Παρακαλείσθε όπως συμπληρώνετε με μικρά γράμματα.)

Τα δελτία ταυτότητος που έχουν οι έφεδροι Αξ/κοι θα πρέπει να αντικατασταθούν το αργότερο μέχρι 19-5-2017, ημέρα που παύει η ισχύς τους.

 

ΠΑ.Σ.ΕΦ.Α.

Κατά την συνεδρίασην του 25μελούς Κ.Δ.Σ. τηε Α.Π.Ο.Ε.Α. της 26/11/2016, απεφασίσθη το 10ο Πανελλήνιο Συνέδριο Εφέδρων Αξιωματικών να πραγματοποιηθεί την 17-19 Μαρτίου 2017 στην Πόλη της Λάρισας. Όσοι Επιθυμούν να συμμετάσχουν, να επικοινωνίσουν με τον κ. Αγγ. Αγραφιώτη για λεπτομέριες και περισσότερες πληροφορίες. Δηλώσεις συμμετοχής το αργότερο μέχρι 15/01/2017.

ΠΙΤΤΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ

Η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίττας του Συνδέσμου μας, συνδιαζόμενη με ημερήσια εκδρομή, θα γίνει στην Στυμφαλία-Λίμνη δόξα-Φράγμα-Γκούρα Φενεός-Μονή Αγ. Γεωργίου, την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017. Τιμή κατ' άτομον 20.

Η κοπή της πίττας την Κυριακή 15/01/2017 αναβλήθικε λόγω κακοκαιρίας και πραγματοποιηθεί την Κυριακή 22/01/2017.

 

Το Διοικητικόν Συμβούλιον

ΕΥΧΕΤΑΙ

προς τους Συναδέλφους και τις Οικογενειές τους

ΧΑΡΟΥΜΕΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΟΝ ΕΤΟΣ ΜΕ ΚΑΘΕ ΕΥΤΥΧΙΑΝ

ΠΡΟΣ ΔΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΠΑΝ ΤΟ ΑΡΙΣΤΟΝ

Καλώς ήλθατε στον επίσημο δικτυακό τόπο του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Αθηνών. Η "φωνή" και το σπινθηροβόλο πνεύμα των Εφέδρων Αξιωματικών της σύγχρονης Ελλάδας δεν θα μπορούσαν να λείψουν από την παγκόσμια κοινότητα του Διαδικτύου.

Εκμεταλλευόμενοι τα μέσα που μας παρέχει η σύγχρονη τεχνολογία,επιδιώκουμε να προσεγγίσουμε όλους τους συναδέλφους προκειμένου να ενδυναμώσουμε τις σχέσεις μεταξύ των Εφέδρων Αξιωματικών και των επισήμων οργάνων τους.

Οραμα και σκοπός μας είναι να διατηρηθεί αρραγής και διαχρονική η ενότητα αλλά και το πνεύμα αλληλεγγύης που χαρακτηρίζει όλους εμάς που προσφέραμε, προσφέρουμε και θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε στην Πατρίδα τον καλλίτερό μας εαυτό.

Ευχαριστούμε λοιπόν όλους εσάς που μας χαρίζετε λίγο από τον χρόνο σας και σας καλούμε να συμμετέχετε στις προσπάθειές μας και να μοιραστείτε τα οράματα και τους σκοπούς μας!

 

Ο ΘΕΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΦΕΔΡΟΥ

Δόκιμος Έφεδρος Ανθυπολοχαγός: o βαθμός του Δ.Ε.Α. υφίσταται από τον 19ο αιώνα και προέρχεται από το δοκώ ( νομίζω, πιστεύω ), το οποίο αρχικά σήμαινε αποδεκτός ύστερα από δοκιμασία. Οι Δ.Ε.Α. υπηρετούν πλήρη θητεία και 1 μήνα πριν απολυθούν ονομάζονται Ανθυπολοχαγοί. Στην Εφεδρεία, μπορούν να προαχθούν μέχρι και το βαθμό του Λοχαγού.

Ο ΔΕΑ, αν και Ανθυπασπιστής όσον αφορά την κατηγοριοποίηση, τοποθετείται στη δύναμη των Αξκών. Τα διακριτικά του βαθμού του πάντοτε δεικνύουν το Όπλο / Σώμα στο οποίο ανήκει.

Για να φθάσει κάποιος να γίνει ΔΕΑ, πρέπει να περάσει πρώτα από την εκπαίδευση που προβλέπεται στη Σχολή Αξιωματικών του Όπλου ή Σώματος που ανήκει. Στο διάστημα της εκπαίδευσής του είναι υποψήφιος Εφ. Αξιωματικός , άλφα (Α) την πρώτη περίοδο και βήτα (Β) την τελευταία. Η εκπαίδευση είναι σκληρή και απολύτως στρατιωτική. Υποβιβάζεται σε Λοχία, σε περίπτωση που αδυνατεί να ανταποκριθεί στα καθήκοντα του Αξκού.

Με την αποφοίτησή τους από τη σχολή, οι σπουδαστές ονομάζονται Δόκιμοι Έφεδροι Αξιωματικοί και συνεχίζουν την εκπαίδευσή τους στις Σχολές εφαρμογής των Όπλων και Σωμάτων στα οποία εντάχθηκαν, όπου και αποκτούν εξειδικευμένες γνώσεις για το έργο το οποίο θα κληθούν να εκτελέσουν.