ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟΝ ΙΣΤΟΧΩΡΟ ΜΑΣ!!

Το Δοιητικό Συμβούλιο

του Συνδέσμου μας

Σας Εύχεται ολόψυχα

κάθε ευτυχία στον

Καινούργιο Χρόνο

       

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ

Γνωρίζοντες την δυσχερή οικονομική κατκασταση που έχουμε περιέλθει άπαντες, ύστερα από τα  έκτακτα οικονομικά μέτρα της Κυβέρνησης, το Δ.Σ. του Συνδέσμου απεφάσισε όπως η ετήσια συνδρομή του 2018 να είναι 20 και όσοι συνάδελφοι οφείλουν συνδρομές από το 2008 να καταβάλουν μόνο το ποσό των 50, όσοι δε οφείλουν συνδρομές από το 2003 να καταβάλουν το ποσό των 60 και όσοι οφείλον συνδρομές πλέον των 15 ετών να καταβάλουν μόνο το ποσό των 75.

Διά την εξυπηρέτησιν των συναδέλφων, που διά διαφόρους λόγους δεν μπορούν να έλθουν στα γραφεία μας, ας αποστείλουν την συνδρομήν τους με κατάθεση στην ΕΘΝΙΚΗ  ΤΡΑΠΕΖΑ στον αριθμό λογ/σμού  040/483133-00 που είναι ο λογ/σμός του Συνδέσμου Εφέδρων Αξ/κών Αθηνών. Υπενθυμίζουμε ότι μετά την κατάθεση να μας το γνωρίσετε τηλεφωνικώς (210-3617971 - 3618193) για να σας αποστείλουμε την απόδειξη πληρωμής. Μην ξεχνάτε την συνδρομή σας, είναι ο μοναδικός πόρος, είναι η αναπνοή μας.

ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ www.synefaa.gr

Συνάδελφοι επισκεφθείτε μας στον επίσημο δικτυακό τόπο του Συνδέσμου μας και να διαβάσετε το δελτίο τύπου, που διά πρώτην φοράν, λόγω των οικονομικών δυσκολιών δεν θα σας αποσταλεί ταχυδρομικώς όπως άλλοτε.

ΝΕΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΕΦΕΔΡΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ

Όσοι Έφεδροι Αξιωματικοί που είναι εγγεγραμμένοι σε Συνδέσμους αλλά και όσοι εγγράφονται ως ΝΕΑ μέλη θα πρέπει να εφοδιαστούν με το ΝΕΟ τύπο ταυτότητος, προσκομίζοντες στο σύνδεσμο τα κάτωθι δικαιολογητικά:

1.   Πρόσφατο Πιστοποιητικό Τύπου Α από το Αρμόδιο Στρατολογικό Γραφείο.

2.   Δύο (2) πρόσφατες έγχρωμες φωτογραφίες ταυτότητος διατάσεων 3 X 3.

3.   Επιστροφή την εις χείρας σας παλαιά ταυτότητα Εφέδρου Αξ/κού.

ΕΚΛΟΓΕΣ

Ανακοινούται προς τους κ.κ. Συναδέλφους ότι την 11ην Μαρτίου 2018 ημέραν Κυριακή και ώρες 9 π.μ. έως 2 μ.μ. θα διαξαχθούν στα γραφεία μας - Ακαδημίας 61 - Εκλογές για την ανάδειξιν του Νέου 9μελούς Δ/κού Συμβουλίου του Συνδέσμου μας.

Είναι ανάγκη οι Συνάδελφοι να προσέλθουν όσο το δυνατόν περισσότεροι γιατί είναι λυπηρό στις αρχαιρεσίες των τελευταίων χρόνων να προσέρχεται μόνο το 10% (60-80) των ταμειακώς εν τάξει.

Παρακαλούμε και - κυρίως τους νέους συναδέλφους - που επιθυμούν να προσφέρουν υπηρεσίες στον ΣΕΑ Αθηνών να θέσουν υποψηφιότητα ως μέλη του Δ/κού Συμβουλίου.

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΕ ΣΧΟΛΕΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ

Ως γνωστόν, οι επισκέψεις πλέον, κατόπιν διαταγής του Γεν. Επιτελείου, θα γίνονται μόνο καθημερινές και όχι Κυριακές, πράγμα δύσκολο για τους εργαζόμενους συναδέλφους αλλά και για τους συνταξιούχους που απασχολούνται με τα εγγόνια τους. Θα γίνει προσπάθεια σε μερικές μονάδες μήπως καταφέρουμε να μας δεχτούν ημέρα Κυριακή, οπότε θα σας το γνωρίσουμε μέσω της Ιστοσελίδας μας ή τηλεφωνώντας στα γραφεία μας.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ:

ΠΙΤΤΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ

Η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίττας του Συνδέσμου μας, συνδιαζόμενη με ημερήσια εκδρομή, θα γίνει την Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018 στην Ιερά Μονή Λουκούς στο Άστρος Κυνουρίας.

Τιμή κατ' άτομον 20.

ΕΚΔΡΟΜΕΣ

Ανταποκρινόμενοι στις επιθυμίες Συναδέλφων, για καλύτερη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των Εφέδρων Αξιωματικών, προγραμματίσαμε τις κάτωθι εκδρομές:

1.   ΗΜΕΡΗΣΙΑ εκδρομή την Κυριακή 11-2-2018 στον Μπράλο - Παυλιανή - Μονή Δασίου - Αμφίκλεια. Τιμή κατ' άτομο 20.

2.   ΗΜΕΡΗΣΙΑ εκδρομή την Κυριακή 18-3-2018 στη Χαλκίδα - Όσιος Δαυίδ - Ροβιές. Τιμή κατ' άτομο 20.

3.   ΗΜΕΡΗΣΙΑ εκδρομή την Κυριακή 22-4-2018 στην Αμφίκλεια - Χάνι Γραβιάς - Μεταλλευτικό Πάρκο Φωκίδος (Βαγονέτο) - Πολύδροσο. Τιμή κατ' άτομο 20 (εκτός της τιμής του βαγονέτου).

4.   ΔΙΗΜΕΡΗ εκδρομή στις 19-20/5/2018 στο Βόλο - Μακρυνίτσα - Πορταριά - Χάνια (διαμονή) - Τσαγκαράδα - Μηλιές - Καλά Νερά. Τιμή κατ' άτομο 65, διαφορά μονόκλινου 75.

5.   ΗΜΕΡΗΣΙΑ εκδρομή την Κυριακή 10-6-2018 στη Δόρβαινα - Μονή Μακαριωτίσσης - Παραλία Σαράντη. Τιμή κατ' άτομο 20.

Παρακαλούμε όπως δηλωθεί εγκαίρως η συμμετοχή σε κάθε μία, καθ΄όσον ένα (1) πούλμαν προγραμματίζεται για κάθε εκδρομή. Σε περίπτωση δε που οι δηλώσεις συμμετοχής για κάθε εκδρομή είναι κάτω των 35 ατόμων, αυτή θα ματαιούται.

ΓΕΝΙΚΑ

ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ: Διά την εξυπηρέτησιν των Μελών μας, τα γραφεία του Συνδέσμου λειτουργούν καθημερινώς, από Δευτέρα μέχρι και Παρασκευή και από ώρας 8:00 έως 13:00. Για όσους μπορούν μόνο απόγευμα, ας τηλεφωνίσουν για ραντεβού. Δια την εγγραφήν και έκδοσιν Δελτίου Ταυτότητας Εφ. Αξ/κού, απαιτούνται: α) Πιστοποιητικόν Τύπου Α, από το οικείον Στρατολογικόν Γραφείον, β) Δύο (2) πρόσφατες έγχρωμες φωτογραφίες ταυτότητος διατάσεων 3 X 3, γ) γνώσις Ομάδος αίματος και δ) συμπλήρωσις, εις τα Γραφεία μας, σχετικής αιτήσεως. Τα έξοδα εγγραφής μαζί με ετήσια συνδρομή είναι 30.

Εις τα Μέλη μας χορηγούνται Δελτία εισόδου στα Στρατιωτικά Πρατήρια και Βεβαιώσεις δια σίτισιν στις Στρατιωτικές Λέσχες των σπουδαζόντων τέκνων των σε ΑΕΙ-ΤΕΙ.

Προς πληρεστέραν ενημέρωσίν των, παρακαλούνται οι κ.κ. Συνάδελφοι να επικοινωνούν περιοδικώς με τα γραφεία μας.

 

Με Συναδελφικούς Χαιρετισμούς

Δια το Διοικητικόν Συμβούλιον

 

Ο Πρόεδρος

ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ο Γεν. Γραμματέας

ΑΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ

Καλώς ήλθατε στον επίσημο δικτυακό τόπο του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Αθηνών. Η "φωνή" και το σπινθηροβόλο πνεύμα των Εφέδρων Αξιωματικών της σύγχρονης Ελλάδας δεν θα μπορούσαν να λείψουν από την παγκόσμια κοινότητα του Διαδικτύου.

Εκμεταλλευόμενοι τα μέσα που μας παρέχει η σύγχρονη τεχνολογία,επιδιώκουμε να προσεγγίσουμε όλους τους συναδέλφους προκειμένου να ενδυναμώσουμε τις σχέσεις μεταξύ των Εφέδρων Αξιωματικών και των επισήμων οργάνων τους.

Οραμα και σκοπός μας είναι να διατηρηθεί αρραγής και διαχρονική η ενότητα αλλά και το πνεύμα αλληλεγγύης που χαρακτηρίζει όλους εμάς που προσφέραμε, προσφέρουμε και θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε στην Πατρίδα τον καλλίτερό μας εαυτό.

Ευχαριστούμε λοιπόν όλους εσάς που μας χαρίζετε λίγο από τον χρόνο σας και σας καλούμε να συμμετέχετε στις προσπάθειές μας και να μοιραστείτε τα οράματα και τους σκοπούς μας!

 

Ο ΘΕΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΦΕΔΡΟΥ

Δόκιμος Έφεδρος Ανθυπολοχαγός: o βαθμός του Δ.Ε.Α. υφίσταται από τον 19ο αιώνα και προέρχεται από το δοκώ ( νομίζω, πιστεύω ), το οποίο αρχικά σήμαινε αποδεκτός ύστερα από δοκιμασία. Οι Δ.Ε.Α. υπηρετούν πλήρη θητεία και 1 μήνα πριν απολυθούν ονομάζονται Ανθυπολοχαγοί. Στην Εφεδρεία, μπορούν να προαχθούν μέχρι και το βαθμό του Λοχαγού.

Ο ΔΕΑ, αν και Ανθυπασπιστής όσον αφορά την κατηγοριοποίηση, τοποθετείται στη δύναμη των Αξκών. Τα διακριτικά του βαθμού του πάντοτε δεικνύουν το Όπλο / Σώμα στο οποίο ανήκει.

Για να φθάσει κάποιος να γίνει ΔΕΑ, πρέπει να περάσει πρώτα από την εκπαίδευση που προβλέπεται στη Σχολή Αξιωματικών του Όπλου ή Σώματος που ανήκει. Στο διάστημα της εκπαίδευσής του είναι υποψήφιος Εφ. Αξιωματικός , άλφα (Α) την πρώτη περίοδο και βήτα (Β) την τελευταία. Η εκπαίδευση είναι σκληρή και απολύτως στρατιωτική. Υποβιβάζεται σε Λοχία, σε περίπτωση που αδυνατεί να ανταποκριθεί στα καθήκοντα του Αξκού.

Με την αποφοίτησή τους από τη σχολή, οι σπουδαστές ονομάζονται Δόκιμοι Έφεδροι Αξιωματικοί και συνεχίζουν την εκπαίδευσή τους στις Σχολές εφαρμογής των Όπλων και Σωμάτων στα οποία εντάχθηκαν, όπου και αποκτούν εξειδικευμένες γνώσεις για το έργο το οποίο θα κληθούν να εκτελέσουν.